Αλλάζουν τα Google Maps: Διαδρομές με «πράσινο» αποτύπωμα

Διαδρομή με τη χαμηλότερη δυνατή εκπομπή άνθρακα θα προσφέρει η εφαρμογή «google maps» στους χρήστες, στο πλαίσιο των νέων φιλικών προς το περιβάλλον πολιτικών της Google.

Οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων άλλων παραγόντων όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η κλίση του δρόμου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pinchai, δήλωσε ότι με την πρωτοβουλία αυτή θα αποτραπεί η διοχέτευση 1 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε παγκόσμιο επίπεδο. «Σήμερα ανακοινώνουμε νέους τρόπους χρήσης των προϊόντων μας για την πραγματοποίηση πιο βιώσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων για κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων ή την αγορά συσκευών με χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Pinchai μέσω Twitter.

«Οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο είναι μία από τις πιο ρυπογόνες επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Ξεκινώντας (σήμερα) στις ΗΠΑ και το 2022 στην Ευρώπη, η Google Maps θα σας αφήνει να επιλέξετε τη διαδρομή με τη χαμηλότερη εκομπή ρύπων, εφόσον δεν είναι ήδη η ταχύτερη», δήλωσε ο Pinchai.

Λήγει η ασφάλεια στην Υγεία σου; ενημερώσου . . .

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr