Επίδομα θέρμανσης 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα MyΘέρμανση

MyΘέρμανση: Ποιους αφορά

Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης. Η καταβολή του γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, ή να προβούν σε δηλώσεις χιλιοστών των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Η υποβολή αίτησης γίνεται μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Το ύψος του ποσού είναι 300 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, θα πρέπει να μην υπερβαίνει το ποσό των 180.000 ευρώ για τους άγαμους, και το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος  γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.

Η διαδικασία

Η διαδικασία όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ για τους ενδιαφερόμενους είναι η εξής:

  • Επιλέγετε αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  • Επιλέγετε αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνετε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  • Επιλέγετε είδος καυσίμου
  • Συμπληρώνετε τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  • Επιλέγετε οικισμό
  • Συμπληρώνετε τα τμ της κατοικίας
  • Συμπληρώνετε τον IBAN στο myAADE Για την αίτηση πατήστε https://www1.aade.gr/gsisapps5/myThermansi/#!/home